PENGEDAR SHAKLEE PUNCAK ALAM DAN SUBANG BISTARI

Assalamualaikum ,  Bagi yang masih tercari-cari Pengedar Shaklee Selangor yang memberikan servis terbaik dan pasti anda berpuas hati. Servis selepas jualan juga akan diberikan bagi membantu dalam memberikan cara terbaik pengambilan vitamin dan jadual makan khas buat pelanggan-pelanggan. Kini anda boleh memilih antara Pengedar Shaklee Puncak Alam dan Pengedar Shaklee Subang Bistari yang terbaik  Pengedar Shaklee Read more about PENGEDAR SHAKLEE PUNCAK ALAM DAN SUBANG BISTARI[…]

LUKA BERSALIN CEPAT BAIK DENGAN 10 TIPS MUDAH

Assalamualaikum.. Seronok sangat bila ramai ibu-ibu yang kongsikan pengalaman semasa berpantang. Banyak suka duka yang mereka alami.  Yang bezanya proses bersalin secara normal atau pun secara pembedahan (ceaser). Kedua-dua proses bersalin mempunya risiko luka yang berbeza dan keduanya memerlukan penjagaan rapi selepas melahirkan bayi. Biasa dengar tak apa yang dipanggil Episotomi dan Caesarean Apa itu Read more about LUKA BERSALIN CEPAT BAIK DENGAN 10 TIPS MUDAH[…]

MENCUCI LEBIH SELAMAT DENGAN PENCUCI SERBAGUNA BASIC-H DAN DISH WASH

Assalamualaikum.. Hari Su nak berkongsi ape yang Su gunakan untuk membersihkan dan memudahkan kerja-kerja rumah. Maklum lah mak-mak ni memilih jugak bab pencuci yang nak diginakan. Tak main beli je, tapi saya masih pentingkan tahap keselamatan dan bahan-bahan yang digunakan bebas dari bahan kimia semestinya yang semulajadi. Eh!! Nak cuci pun macam-macam hal kan. Cerewet Read more about MENCUCI LEBIH SELAMAT DENGAN PENCUCI SERBAGUNA BASIC-H DAN DISH WASH[…]

TEKNIK MUDAH BANTU IBU MENYUSU ANAK TOLAK BOTOL SUSU LEBIH SANGGUP BERLAPAR

​Assalamualaikum, hari ni saya nak sangat kongsi pengalaman sendiri yang memang tak kan ku lupakan. Pernah tak ibu-ibu alami masalah anak tak nak minum botol? Ini selalunya berlaku pada ibu-ibu yang menyusu badan sepenuhnya dari bersalin hingga lah sekarang. Alhamdulillah saya diberi peluang menyusu badan sepenuhny sehingga kini anak ke-4 yang berumur 4bulan. Walaupon saya di Read more about TEKNIK MUDAH BANTU IBU MENYUSU ANAK TOLAK BOTOL SUSU LEBIH SANGGUP BERLAPAR[…]

PENGEDAR SHAKLEE SG BULOH DAN DAMANSARA

Assalamualaikum, Saya nak perkenalkan diri secara ringkas pada yang masih belum pernah jumpa atau ber urusan dengan saya, tak kenal maka tak cinta kan….bagi yang dah kenal dan jadi pelanggan tetap saya, terima kasih sangat2 sebab setia menyokong dan berpuas hati dengan servis yang diberikan selama ini. Boleh panggil saya Pn.Surya dan suami saya En.Mizam, Read more about PENGEDAR SHAKLEE SG BULOH DAN DAMANSARA[…]

6 CARA PALING MUDAH TINGKATKAN PENGELUARAN SUSU IBU

Assalamualaikum,

Hari ni saya nak kongsi bagaimana kita boleh tingkatkan penghasilan susu ibu. Ramai ibu-ibu sekarang telah di dedahkan dengan kebaikan susu ibu. Seperti yang kita ketahui susu ibu adalah susu yang terbaik.

Tapi bagi yang tidak berkesempatan untuk menyusu bayi, kita tidak boleh untuk menyalahkan mereka, faktor kesihatan juga menjadi penghalang untuk mereka meneruskan niat mereka untuk menyusu bayi sehingga la ia berumur 2 tahun.

Ramai ibu-ibu yang berkerjaya telah pun berjaya mencari jalan untuk tingkatkan penghasilan susu dengan pelbagai cara termasuk la saya sendiri. Pengalaman menyusu setiap anak adalah berbeza

Saya nak kongsikan pengalaman menyusu anak yg ke 4. Saya sendiri akui pernah juga gagal masa anak pertama akibat kurang pengetahuan tentang cara, teknik dan kepentingan susu ibu. Bangkit semula selepas gagal memanfaatkan kelebihan susu yang banyak tapi tak tahu teknik untuk kekalkan dan penyimpanan susu ibu yang betul

Saya akan kongsikan cara mudah yang saya sendiri amalkan dengan anak ke 4 bagi mengekalkan serta meningkatkan penghasilan susu ibu.

6 CARA MUDAH TAMBAH SUSU IBU

1. Mula pump susu dalam tempoh berpantang

Saya akan mulakan sesi mengumpul stok EBM sejak dalam pantang lagi, seminggu lepas bersalin bermula la episod pump susu. kerana dalam fasa ini bayi kita banyak tidur dari berjaga, proses pump berjalan dengan lancar lagi,

2. Kerap pump / kosongkan Cik B

Lagi kerap kita pump dan kosongkan cik B lagi banyak lagi la susu terhasil, kalau boleh kita pump masa baby tidur @ 4jam sekali. kadang2 mesti kita risau kan nanti baby nak minum susu dah habis, percaya la yang susu akan sentiasa ada selagi kita menyusu dan pump. “Powerpumping” pun antara salah satu teknik untuk banyakkan susu. Kene jadi burung hantu kalau nak buat teknik ni, baru effektif

3. Banyak minum air suam

Ramai yang risau kalau dalam pantang tak boleh nak minum air banyak-banyak nanti perut buncit saya langgar pantang ni sebab nak pastikan pengambilan air dalam badan cukup dan bantu untuk penghasilan susu juga. Yang tak boleh tu makan berulam air, tu yang saya jaga

4. Banyak Makan sayur hijau dan lobak cina/Putih

Saya akan pastikan menu berpantang saya ada sayur bewarna hijau dan lobak putih, saya paling suka Brokoli, kalau masak stim sahaja tabur dengan lada hitam pun dah sedap

5. Roti dan milo stok ketika lapar

Pernah alami gigil lapar tak? Jangan terkejut kalau menyusu ni kita akan kerap lapar, siap sedia la stok makanan ya. Roti ni kesukaan saya sebab bila lapar je saya suka cicah roti dan milo, tak lama lepas tu Cik B bengkak dan penghasilan susu semakin bertambah. Lepas tu boleh la sesi pump, boleh dapat dalam 6oz sekali pump tu.

6. Pengambilan vitamin semasa berpantang

Saya memang akan pastikan pengambilan vitamin dari mengandung sampai bersalin, ia membantu dalam mengekalkan tenaga dan tingkan imun badan sebelum, semasa dan selepas bersalin. Untuk pastikan badan saya sihat dan susu yang dihasilkan lebih banyak saya mengamalkan Set Penyusuan Shaklee

pengambilan ESP dan Alfalfa pun membantu untuk hasilkan susu yang banyak, serta pekat baby pun cepat kenyang dan tidur lebih lena. Ibu pun kekal bertenaga.

Teknik ni yang di kongsikan adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri, untuk di kongsikan bersama supaya dapat membantu ibu-ibu lebih yakin untuk mencari teknik ataupun cara bagi bayakkan susu ibu. Teknik ini amat membantu saya sebagai seorang ibu yang berkerjaya dan masa lebih banyak berada di tempat kerja berbanding berada di rumah nanti.

Untuk pastikan stok EBM sentiasa cukup bukan juga mudah kan, yang penting ibu-ibu rajin dan tidak stress juga ya, insyallah semunya akan di permudahkan. Tekad untuk susukan bayi dengan susu ibu secara ekslusif akan tercapai.

Bagi ibu-ibu yang ingin mencuba Set Penyusuan Shaklee,  boleh la berhubung terus dengan saya

Pengedar Shaklee Sg Buloh & Damansara

SURYA 012.6200176

ig: @makcun_jual_shaklee

[…]

10 Sebab Kenapa Anda Katakan “YES” Untuk Sertai Kami

Hari ni su nak kongsi kenapa 10 sebab untuk jadi Ahli Shaklee. Sikit sangat ke sebabnya? Ok kita semak dulu ya. Mungkin ramai yang tak tahu betapa seronoknya jadi ahli Shaklee. Sebenarnya tak semestinya jadi ahli Shaklee kita kena menjual, ramai yang keliru. Asal jadi ahli Shaklee kene jual Kan “stereotype” gitu. Walaupun tidak bergiat aktif keistimewaan Read more about 10 Sebab Kenapa Anda Katakan “YES” Untuk Sertai Kami[…]