Kenali Penyakit Tibi dan 5 Cara Pencegahan yang Berkesan

Apakah Penyakit Tibi? Tibi merupakan sejenis penyakit berjangkit yang boleh membawa maut jika tidak dirawat. Ia disebabkan oleh kuman mycobacterium bacillus yang diternui oleh Dr. Robert Koch pada 24 Mac 1882 di Jerman, berwama merah, halus dan hanya boleh dilihat menggunakan mikroskop.   Credit photo:healthcare.bioquell.com Dianggarkan 90 peratus daripada kuman tibi biasanya menyerang paru-paru atau Read more about Kenali Penyakit Tibi dan 5 Cara Pencegahan yang Berkesan[…]

Set Kesihatan Penyakit Tibi

Vitamin Shaklee akan membantu pesakit tibi untuk menguatkan sistem imunisasi badan unuk melawan kuman tibi dan melindungi sel daripada rosak. Seperi yang saya bagitahu di awal entry, mereka yang diserang tibi ini kerana antibodi yang lemah menyebabkan sel tibi menjadi aktif Fungsi Vitamin terhadap pesakit Tibi :- 1.Vivix Kandungan Resveratol dalam Vivix dapat mengurangkan inflamasi Read more about Set Kesihatan Penyakit Tibi[…]

Kebaikan Mealshakes, Antara multivitamin terbaik untuk seisi keluarga

Buntu bila nak sihat tapi pada masa yang sama nak jimat pulak tu, Cek Su kalau boleh nak yang satu family boleh kongsi makan 😄, banyak songeh kan Macam tu la Cek Su 😝, anak dah 5, campur mak dengan ayah nya dah 7, kalau la pikir nak beli suplemen sorang sebotol memang tak ter Read more about Kebaikan Mealshakes, Antara multivitamin terbaik untuk seisi keluarga[…]