in ,

Status Shaklee Dan Sijil Halal Masih Diragui Pengguna

Assalamualaikum.

Apa khabar semua. Semoga anda semua berada dibawah rahmatNya.

Isu Halal ini yang selalu di persoalkan dan menjadi topik hangat. Mungkin juga anda antara yang berhadapan dengan situasi ini, Masih ramai di luar sana meragui kesahihan status HALAL produk Shaklee, walaupun sijil Halal telahpun dukeluarkan. Tak salah jika kita inginkan penjelasan tentang status halal produk Shaklee ini, kerana sememangnya sebagai umat islam dan sebagai pengguna kita ada hak untuk memastikan makanan yang kita ambil mestilah HALAL. Dikesempatan ini saya nak  berkongsi dan memberi pencerahan berkaitan sijil halal Shaklee. Ini kerana ramai daripada pelanggan yang bertanya mengenainya. Kadang-kadang dalam whatsapp, kebiasaannya pelanggan ini akan bertanya , “Shaklee ini ada sijil halal ker?” , ” Shaklee ini ada sijil halal dari JAKIM ker?” ‘Halal ker produk ni”? dan pelbagai pertanyaan mengenai satus halal Shaklee. Boleh tak agaknya kita nak jawab persoalan itu sebagai Pengedar Sah Shaklee?

Untuk pengetahuan semua, Shaklee ini merupakan produk yang dikeluarkan di USA. Oleh itu, sijil halal produk Shaklee ini bukan dikeluarkan oleh pihak JAKIM tetapi dikeluarkan oleh badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Sijil Halal Shaklee 2014

Jika dilihat sijil halal di atas, status halal produk Shaklee ini dikeluarkan oleh ISA (Islamic Services of America). Mereka ini akan memantau dan meluluskan pengeluaran sijil halal bagi produk Shaklee.

Tak percaya lagi status halal produk Shaklee. Mesti ada juga yang akan mempertikaikan bahawa sijil itu dikeluarkan oleh pihak ketiga. Oleh itu status halal tersebut boleh dipertikaikan.

Anda perlu faham bahawa untuk mendapatkan sijil halal daripada JAKIM, memerlukan banyak proses. Pegawai JAKIM akan membuat lawatan ketempat tersebut dan membuat laporan serta memeriksa  bahan-bahan yang digunakan, kilang, pekerja dan banyak lagi. Ini memerlukan tempoh masa yang panjang. Adakah pihak JAKIM perlu untuk menghantar pegawai mereka begitu lama untuk meluluskan sjil halal sesuatu produk?  Tidak bukan.

Apa yang dilakukan oleh pihak JAKIM ialah membuat kerjasama dengan badan yang menguruskan sijil halal disesebuah negara. Dalam kes produk Shaklee, JAKIM mengiktiraf ISA (Islamic Services of America) bagi mengeluarkan sijil halal kepada Shaklee.

halal ISAMaklumat ISA yang diiktiraf oleh JAKIM boleh didapati di sini.

Oleh itu, kita sebagai pengguna dan bakal pengguna produk Shaklee khususnya tidak perlu lagi risau mengenai status halal produk Shaklee. Segala maklumat boleh dirujuk dilaman web http://www.halal.gov.my

Sebagai sebuah negara islam, Shaklee komited mengeluarkan produk halal bagi kegunaan semua orang islam. Diharap dengan penjelasan ini, tiada lagi keraguan yang bakal timbul. Jika anda yakin dengan status HALAL, boleh la terus membeli mana-mana produk yang sememangnya terbaik dari Shaklee dari saya sendiri, Pengedar Shaklee Sg Buloh. Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Malah produk ini dapat meningkatkan lagi kasihatan dengan penjagaan kesihatan, amalkan pemakanan yang sihat dan bersukan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Konsistan insyallah kita akan dapat hasil yang lebih berkesan.

Jika anda berminat mendapatkan produk ini. Hubungi saya segera.

Sekiranya anda inginkan sebarang pertanyaan dan konsultansi berterusan secara PERCUMA sila hubungi saya.Ini kerana anda BERHAK untuk dapatkan LAYANAN ISTIMEWA daripada saya. KHAS UNTUK CUSTOMER SAYA SAHAJA.

 
 Surya Baizura (1086935)
Rozmizam Jamaluddin
FB : surya Baizura
FB Page : Lovesihat VitaShop
Hp : 012 6200176 (Sms & Whatsapp)
email : suryabaizura@gmail.com
COD : Sg Buloh, Damansara, Kundang, Saujana Utama

Written by Surya

Merupakan pengasas lovesihat.com. Amat meminati bidang blogging dan merupakan penulis tetap di lovesihat.com . Juga merupakan Shaklee Independent Distributor bagi kawasan Sungai Buloh, Damansara, Rawang, Ijok dan Kuala Selangor. Boleh menguruskan pesanan dari seluruh Malaysia.

4 Comments

Leave a Reply
  1. Soalan “halal ke?” memang soalan utama bagi mereka yang baru pertama kali dengar pasal Shaklee… In Shaa Allah kita semua tak perlu ragu dengan sijil halal ISA ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Novel Cinta Karya Acik Lana Pilihan Hatiku

TESTIMONI : ESP Shaklee Memang Ada Kesan Sampingan, Anda Mesti Baca Sebelum Terlambat