SEKIAN LAMA DERITA KENCING MANIS KINI BACAAN KEMBALI NORMAL SETELAH MENGAMALKAN VIVIX

Secara ringkas Surya nak terangkan berkaitan kencing manis atau juga dikenali sebagai diabetis. Ramai yang derita akibat penyakit kencing manais, tak kira usia tua atau pun muda kan, banyak sangat faktor-faktor penyebab kepada penyakit kencing manis yang mungkin kita sendiri tak perasan

Penyakit kencing manis atau juga dikenali sebagai penyakit diabetes. Diabetes adalah penyakit kronik yang tidak mempunyai penawar. 

Diabetes adalah penyakit di mana badan tidak menghasilkan atau menggunakan insulin dengan betul, hormon yang diperlukan untuk menukar gula, kanji dan makanan lain kepada tenaga yang diperlukan untuk kehidupan harian

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

Diabetis jenis pertama (I) 

juga dikenali sebagai diabetis bersandar insulin (IDDM – ‘Insulin Dependent Diabetes Mellitus’) atau diabetis awal remaja. Diabetis jenis I dicirikan dengan kegagalan 

penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetis jenis pertama mula mendapat simptom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah


Diabetis jenis kedua (II) 

boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetis jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat makan (suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).


Diabetes Gestasi 

ialah diabetes yang dialami oleh wanita ketika kehamilan. Diabetes gestasi adalah diabetes jenis kedua disebabkan ketika kehamilan, insulin yang diperlukan oleh wanita hamil adalah lebih untuk keperluan bayinya. Jika badan tidak mampu untuk menghasilkan insulin tambahan untuk keperluan anak dalam kandungan maka ibu akan mengalami paras gula dalam darah yang tinggi.

Rata-rata akan dapatkan konsultasi dan rawatan dari hospital dan doktor-doktor betauliah, juga tak salah untuk kita ikhtiar dengan suplemen. Pada masa yang sama juga ubat dari hospital pun perlu di teruskan

Bagaimana Vivix memberi peluang kedua kepada pesakit diabetes.

Vivix mengandungi campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dimana fungsinya amat baik kepada pesakit diabetes.

Memperlahankan atau mengurangkan metabolic syndrome

Vivix mengandungi antioksidan yang tinggi. Ia berfungsi bagi membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan sel tubuh. Secara tidak langsung ia akan membantu mengurangkan metabolic syndrome  yang membawa kepada penyakit cardiovascular dan diabetes sekiranya diambil secara berterusan.

Makanan seperti nasi sudah sinonim dengan rakyat Malaysia. Kadungan karbohidrat yang tinggi  di dalam nasi akan dicerna oleh tubuh dan akan menghasilkan gula dimana gula ini berfungsi memberikan tenaga kepada tubuh. Namun begitu kandungan karbohidrat yang tinggi  ini akan turut meningkatkan kandungan gula. 

Jadi di sinilah fungsi polifenol yang terdapat di dalam Vivix. Polifenol akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Jom kita dengar sendiri dari sahabat saya Ziela, bagaimana Vivix bantu pesakit kencing manis :-

[wpvideo DpYw14ew]

Lepas tengok video ni rasanya lebih yakin kan untuk ikhtiar penyakit kencing manis ni dengan Vivix. 

Untuk makluman, Vivix bukan lah ubat kepada kencing manis tapi ia adalah suplemen yang dapat membantu tingkatkan lagi kesihatan dan pada masa yang sama ada juga pesakit kencing manis yang mengamalkan Vivix dapat perubahan dengan konsistan pengambilan Vivix. 

Hari ni Surya nak belanja testimoni kencing manis yang best-best untuk semua

Testimoni Kencing Manis 

Testimoni 1 : Bacaan kembali normal

Testimoni 2 : Bacaan gula turun dari 14 ke 7.1

Testimoni 3 : Sebulan Baccan gula turun dari 14.5 ke 7.5

Testimoni 4 : Bacaan gula turun berbelas-belas

Bonus 》Sila klik untuk lebih banyak lagi TESTIMONI VIVIX : KENCING MANIS

Jika anda memerlukan suplemen yang dapat bantu mengurangkan derita Kencing Manis @ Diabetis, boleh terus berhubung dengan saya (Surya- 012-6200176)

Saya akan BIMBING dan sertakan cara dan jadual pengambilan suplemen yang efektif dan Konsultasi secara PERCUMA terhad kepada pelanggan-pelanggan saya sahaja

 Surya 012-6200176 @ (SID NO : 1086935) 

Pengedar Shaklee Sg.Buloh, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Kota Damansara ,Kundang, Kuang, Saujana Utama, Hospital Sg.Buloh, Hospital Uitm Sg.Buloh , Shah Alam, Gombak, Kepong, Kg.Melayu Subang, Batu Caves, Selayang, Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *