in , ,

Kebaikan Mealshakes, Antara multivitamin terbaik untuk seisi keluarga

Buntu bila nak sihat tapi pada masa yang sama nak jimat pulak tu, Cek Su kalau boleh nak yang satu family boleh kongsi makan 😄, banyak songeh kan

Macam tu la Cek Su 😝, anak dah 5, campur mak dengan ayah nya dah 7, kalau la pikir nak beli suplemen sorang sebotol memang tak ter larat la kan, agaknya berapa riban pulan nak spend, bukan kedekut tapi kene bijak menguruskan perbelanjaan, tak gitu mak²

Cari punya carik, akhirnya Cek Su jumpa jalan penyelesaian pada masalah Cek Su yang simptom anak ramai ni 😅, bukan suka² je pilih, kena la yang semulajadi dan selamat untuk di amalkan, kata nak sihat, tapi jangan sampai salah pilih produk kan

Ok, Cek Su dah buat timbangtara Mealshakes la antara yang menepati suplemen yang yang satu famili boleh amalkan, tapi kalau anak-anak pastikan berumur 1 tahun ke atas baru boleh joint minum sama

Meh Cek Su citer apa yang best sangat mealshakes ni

Apakah sebenarnya Mealshakes?

Mealshakes adalah minuman kesihatan yang mengandungi 19 vitamin dan mineral yang kaya dengan serat dan rendah index glisemik. Ianya berbentuk serbuk dan boleh dibancuh dengan apa-apa minum kegemaran.  Mealshakes mengandungi 9 asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh badan. 

Apa kelebihan mealshakes? 
Mealshakes boleh dinikmati seisi keluarga. Nutrisi lengkap yang ada dalam mealshakes boleh memenuhi keperluan zat badan yang tak dapat diperolehi dari sumber makanan harian. Antara kelebihan utama mealshakes adalah 

  • Membekalkan nutrien kepada sel – membantu dlm pembentukan sel kulit, kuku, rambut dan organ-organ lain 
  • Mengelakkan sembelit – kandungan serat dalam mealshakes memberi serat yang membantu melancarkan pembuangan 
  • Menjaga kesihatan tulang dan gigi kerana kandungan kalsium 
  • Memberi tenaga yang berpanjangan kerana Mealshakes mengandungi index glisemik rendah 
  • Bertindak sebagai antioksidan yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel dan antipenuaan kerana kandungan vitamin A, C dan E. 

Secara amnya, ramai yang menggemari Mealshakes kerana :-

  • Sarapan segera penuh berkhasiat
  • Sajian yang lazat, murah dan cepat disediakan
  • Makanan segera untuk dinikmati oleh semua
  • Snek yang sungguh sedap dan boleh diambil pada bila-bila masa
  • Sajian ideal yang rendah kolesterol, lemak dan natrium

Apa rasa mealshakes?
Mealshakes berperisa vanila. Kalau bukak tudung canister, aroma vanilla semerbak baunya seolah-seolah seperti aiskrim vanilla. Rasa nak ratah macam tu je. Sebab itu apa-apa minuman yang ditambah mealshakesrasanya sangat sedap. Contoh penggunaan Mealshakes dalam makanan adalah seperti puding, aiskrim home made, dadih. Mealshakes juga boleh dicampur dalam sebarang jus buah yang diblender. 

Siapa yang boleh ambil Mealshakes? 
Siapa jua yang berumur dari 1 tahun ke atas sehingga lah ke warga emas yang tidak ada selera nak makan atau kekurangan nutrisi harian. Mereka yang paling digalakkan untuk mengambil Mealshakes adalah

  • Ibu hamil dan menyusu badan 
  • Kanak- kanak yang tidak ada selera nak makan 
  • Kanak-kanak yang empunyai sistem imun yang rendah – kerap sakit, demam dan selsema
  • Kanak-kanak yang sembelit
  • Mereka yang nak tambah berat badan 
  • Mereka yang tidak suka mengambil vitamin berbentuk pil 
  • Mereka yang sentiasa tidak sempat untuk bersarapan 
  • Mereka yang selalu letih dan tidak bertenaga
  • Vegetarian 

nutrisi dalam mealshakes

Adakah terdapat pantang larang semasa minum Mealshakes? 

Tiada pantang larang khas untuk pengambilan Mealshakes, kecuali jangan bancuh dengan minuman bercaffein. Atau jika minum kopi, nescafe atau teh, jarakkan 2 jam dengan pengambilan Mealshakes. Juga tiada pantang larang semasa haid, hanya minum seperti biasa 

Berapa lama boleh nampak kesan selepas penggunaan mealshakes?

Kadar serapan vitamin bergantung kepada individu. Setiap orang tidak sama. Mungkin lambat mungkin cepat. Jika usus kotor, penyerapan vitamin akan menjadi perlahan. Banyakkan minum air dan amalkan mealshakes secara konsisten.

Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT? 

Mungkin ini antara solusi, bekalkan suplemen untuk tingkatkan kesihatan, anak jadi lebih sihat dan kuat imun badan mereka

Berapa lama tahan 1 canister Mealshakes?

Kandungan mealshakes adalah 544g. Jika konsisten diamalkan setiap hari oleh seisi keluarga, 1 canister boleh tahan hampir sebulan. Jika diberikan untuk anak sahaja, boleh tahan lebih dari sebulan. Apapun bergantung kepada penggunaan. 

Berapa harga Mealshakes?

1 canister berharga RM120, Jika mahukan penjimatan dan keuntungan, saya sarankan join ahli untuk beli dengan harga lebih jimat. 

(kredit : Nurulaziyana.blogspot.com)

Ingin dapatkan Mealshakes atau jadi sebahagian dari keluarga Shaklee kami, boleh terus hubungi Cek Su ya (Surya – 012 6200176/ 018-2076436)

Surya 012-6200176 / 018-2076436 @ (SID NO : 1086935) 

Pengedar Shaklee Sg.Buloh, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Kota Damansara ,Kundang, Kuang, Saujana Utama, Hospital Sg.Buloh, Hospital Uitm Sg.Buloh , Shah Alam, Gombak, Kepong, Kg.Melayu Subang, Batu Caves, Selayang, Gombak


Written by Surya

Merupakan pengasas lovesihat.com. Amat meminati bidang blogging dan merupakan penulis tetap di lovesihat.com . Juga merupakan Shaklee Independent Distributor bagi kawasan Sungai Buloh, Damansara, Rawang, Ijok dan Kuala Selangor. Boleh menguruskan pesanan dari seluruh Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set Tenaga Untuk Kehidupan (Energy For Life Set)

10 Kebaikan Kesihatan Bila Berpuasa