KANSER? tersentak bila doktor sahkan, awalnya hanya sakit perut biasa

Perkongsian Cek Su hari ini adalah kisah benar dan terjadi pada ahli keluarga Cek Su sendiri, bukan rekaan atau pun #copypaste dari cerita orang lain Lepas pemergian Arwah abah akibat sakit TIBI , mama antra insan yang paling sedih sebab mama la yang menjaga arwah abah sepanjang abah di kuarentin akibat penyakit TIBI, bukan mudah Read more about KANSER? tersentak bila doktor sahkan, awalnya hanya sakit perut biasa[…]

Rangkaian YOUTH™

  Luminous Gel Oil Cleanser 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan capuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda. Bahan-bahan utama: Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.     Perfecting Skin Read more about Rangkaian YOUTH™[…]

Rangkaian YOUTH™

  Luminous Gel Oil Cleanser 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan capuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda. Bahan-bahan utama: Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.     Perfecting Skin Read more about Rangkaian YOUTH™[…]

Kenapa perlu Detox, saya dah cukup sihat tak perlu rasanya nak Detox, Betul ker?

Biasa tak dengar Detox? Agaknya kenapa perlunya Detox ni? Ini antara sebab kenapa detox bagus. Bukan hanya untuk turunkan berat badan, malah demi untuk tingkatkan kesihatan badan secara keseluruhan Dengar pun macam menarik je kan, Cek Su sendiri pun dulu tak pandang pun pasal nak detox ni, tapi bila dah tau betapa pentingnya detox ni, Read more about Kenapa perlu Detox, saya dah cukup sihat tak perlu rasanya nak Detox, Betul ker?[…]

10 Kebaikan Kesihatan Bila Berpuasa

Puasa ni tak mudaratkan kesihatan ke? Cukup ke pengambilan air setiap hari? Kalau ikutkan banyak sangat persoalan kenapa kita kena bertahan lapar dan dahaga (puasa), bukan takat orang muslim kene wajib tahu yang non muslim pun mesti tertanya kan kenapa la kene puasa ni Ok, Cek Su nak kongsikan sikit kenapa muslim berpuasa Kenapa Muslim Read more about 10 Kebaikan Kesihatan Bila Berpuasa[…]

Kebaikan Mealshakes, Antara multivitamin terbaik untuk seisi keluarga

Buntu bila nak sihat tapi pada masa yang sama nak jimat pulak tu, Cek Su kalau boleh nak yang satu family boleh kongsi makan 😄, banyak songeh kan Macam tu la Cek Su 😝, anak dah 5, campur mak dengan ayah nya dah 7, kalau la pikir nak beli suplemen sorang sebotol memang tak ter Read more about Kebaikan Mealshakes, Antara multivitamin terbaik untuk seisi keluarga[…]

Penafian

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee.  Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.  Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh Read more about Penafian[…]

HQ Shaklee Berwajah Baru, Konsep “Pick And Pay”, Memang Best Rasa Nak Shopping Hari-hari Je

Wink..wink Cek Su nak share jugak pengalaman di Hq Shaklee yang baru yang mula beroperasi di Sunway Geo Avenue pada 25 April 2017, tapi Cek Su hanya sempat nak pergi keesokan harinya walaupun hujan ku gagah nak pegi jugak Hati tak boleh tahan bila kawan2 lain pakat share gambar sekitar Hq Shaklee yang baru memang Read more about HQ Shaklee Berwajah Baru, Konsep “Pick And Pay”, Memang Best Rasa Nak Shopping Hari-hari Je[…]

DERITA BENGKAK TONSIL ATASI DENGAN SEGERA TANPA MAKAN UBAT 

Hari ni surya nak kongsikan pula berkaitan Tonsil @ dikenali juga sebagai Tonsillities. Kebiasaannya yang mengalaminya adalah golongan kanak-kanak sekolah. Jarang berlaku di kalangan kanak-kanak berusia kurang 2 tahun atau dewasa melebihi 50 tahun Apa sebenarnya Tonsil ni? Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel Read more about DERITA BENGKAK TONSIL ATASI DENGAN SEGERA TANPA MAKAN UBAT […]