More stories

  • in , , , , ,

    Dah la sakit, kena Jahit hidup-hidup pulak lepas bersalin.Betul ke ni??

    Ramai mempersoalkan mengapa jahitan episiotomi dilakukan tanpa bius dengan erti kata lain, ibu akan merasakan seolah mereka dijahit hidup-hidup. Ada juga mempersoalkan keperluan episiotomi itu sendiri dilakukan semasa proses labour.  Ada juga yang tidak pernah mendengar tentang episiotomi… Bukan sedikit kisah kembali semula ke wad semasa dalam pantang kerana wound breakdown. Akibat menyapu minyak gamat, […] More

  • in ,

    TEKNIK MUDAH BANTU IBU MENYUSU ANAK TOLAK BOTOL SUSU LEBIH SANGGUP BERLAPAR

    ​Assalamualaikum, hari ni saya nak sangat kongsi pengalaman sendiri yang memang tak kan ku lupakan. Pernah tak ibu-ibu alami masalah anak tak nak minum botol? Ini selalunya berlaku pada ibu-ibu yang menyusu badan sepenuhnya dari bersalin hingga lah sekarang. Alhamdulillah saya diberi peluang menyusu badan sepenuhny sehingga kini anak ke-4 yang berumur 4bulan. Walaupon saya di […] More

  • in ,

    PENGEDAR SHAKLEE SG.BULOH & DAMANSARA

    Kamilah founder lovesihatblog.WordPress.com.my yg dahulunya dikenali sebagai lovesihat.com Pengedar besar sekitar Sg Buloh & Damansara Untuk dapatkan produk & konsultasi kesihatan secara percuma boleh (call/sms/WhatsApp) kami ya. Cod : Sg Buloh, Paya Jaras, Kuang, Kundang, Rahman Putra, Matang Pagar, Saujana Utama, Damansara Damai, Bdr Sri Damansara Penghantaran secara Pos ke seluruh Malaysia. Disebalik kejayaan saya […] More

  • in , ,

    Gajet Bantu Anak Kenal Huruf Seawal 2 Tahun

    Assalamualaikum w.b.t Hari ni su nak kongsikan satu topik hangat para ibu bapa yang kebanyakkan tidak bersetuju dengan penggunaan Gajet untuk anak-anak. Setiap pendapat tidak ada salahnya kalau itu yang terbaik untuk anak-anak kita kan. Perbezaan dan pencangahan pendapat memang akan tetap ada. Mungkin bagi saya berbeza pendapat. Saya Ibu kepada 4 orang cahaya mata […] More

  • in ,

    10 Tips Berjaya Bantu Anak Putus Pampers Dalam Tempoh 7 Hari

    Assalamualaikum w.b.t Hari ni saya ingin kongsikan pengalaman sendiri bagaimana untuk melatih anak yang lambat bercakap untuk putus pampers dalam tempoh 7 hari Anak saya sekarang berumur dalam 3tahun, dan merupakan anak ke-3 dari 4 orang anak. Yang membuatkan saya nak juga latih dia dalam usia yang masih kecil. Salah satu sebab sudah tentu la […] More

  • in , ,

    Elak Kematian Mengejut Bayi Dengan Cara Tidur Yang Betul

    Assalamualaikum w.b.t Banyak kes kematian bayi di sebabkan oleh SIDS. Ape SIDS tu? (SIDS-Suddent Infant Death Syndrom). Bagaimana untuk kita kurangkan risiko terjadinya SIDS ni. Salah satu cara dalah dengan menidurkan bayi dengan posisi yang betul. Tidur pun boleh akibatkan kematian?. Sebagai ibu bapa perkara ni tidak boleh di pandang remeh. Bayi sememangnya banyak memghabiskan […] More

  • in , ,

    PENGEDAR SHAKLEE SG BULOH DAN DAMANSARA

    Assalamualaikum, Saya nak perkenalkan diri secara ringkas pada yang masih belum pernah jumpa atau ber urusan dengan saya, tak kenal maka tak cinta kan….bagi yang dah kenal dan jadi pelanggan tetap saya, terima kasih sangat2 sebab setia menyokong dan berpuas hati dengan servis yang diberikan selama ini. Boleh panggil saya Pn.Surya dan suami saya En.Mizam, […] More

  • in ,

    Status Shaklee Dan Sijil Halal Masih Diragui Pengguna

    Assalamualaikum. Apa khabar semua. Semoga anda semua berada dibawah rahmatNya. Isu Halal ini yang selalu di persoalkan dan menjadi topik hangat. Mungkin juga anda antara yang berhadapan dengan situasi ini, Masih ramai di luar sana meragui kesahihan status HALAL produk Shaklee, walaupun sijil Halal telahpun dukeluarkan. Tak salah jika kita inginkan penjelasan tentang status halal […] More

  • in

    Cabaran 7 Hari Entry – Day 2 : Tempat Percutian Yang Anda Pasti Nak Ikut

    Salam semua. Bila nak citer bab diri ni kadang2 rasa kekok pula, sebab saya lihirnya sebagai seorang blogger produk. Tapi takpe, di sebabkan Nyang Shaklee saya Nyang retis Dilla Jalil, saya berani sahut cabaran ni. Hari ni saya nak cerita impian saya, moga mimpi akan menjadi kenyataan. Saya ingin menggapai impian bersama insan-insan tersayang, keluarga […] More

  • in ,

    Set Tambah Berat Badan | Lovesihat.com

    Vitalea Iron Formula Multivitamin yang hebat sebagai suplemen seimbang dan komprehensif bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang deperlukan. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik dan mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.   Vitamin B complex mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem […] More

  • in

    Malaysia…Disini Lahirnya Sebuah Cinta

      Kejatuhan Melaka ke tangan Portugis pada tahun 1511 merupakan saat bermulanya penentangan orang Melayu terhadap penjajahan kuasa luar.  Selepas Belanda mengalahkan Portugis dan menduduki Melaka pada tahun 1641, perjuangan menentang penjajah oleh pemerintah dan rakyat tempatan berterusan seperti yang berlaku di Naning, Kuala Perak, Riau dan Kuala Selangor. Pada ketika ini, lahirlah tokoh seperti […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.