More stories

  • in

    Kenali Radang Sinus ( Resdung)

    Apa itu sinus? Sinus adalah rongga berisi udara pada tengkorak yang dilapisi oleh membran. Membran ini mengeluarkan sedikit cairan untuk memerangkap kotoran dan memberi kelembapan pada rongga hidung. Radang sinus? Radang sinus adalah keadaan dimana terjadinya jangkitan atau radang pada lapisan membrane pada rongga sinus. Radang sinus sering terjadi pada semua orang termasuk kanak-kanak. Ia […] More

  • in , ,

    Penafian

    Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee.  Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.  Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh […] More

  • in

    Fakta Mengenai Gula

    Apakah gula? Gula adalah karbohidrat ringkas yang membekalkan sumber tenaga segera yang mudah diserap oleh tubuh. Secara semulajadi, gula boleh didapati dalam makanan yang mengandungi karbohidrat seperti nasi, mi, roti, pasta dan ubi-ubian. Gula juga terdapat dalam buah-buahan dalam bentuk fruktosa, dan susu dalam bentuk laktosa. Selain terdapat dalam bentuk semulajadi, gula juga ditambah ke […] More

  • in , , ,

    IBU MENYUSU BOLEH AMALKAN 7 MAKANAN TAMBAH SUSU BADAN YANG MUDAH DAPAT DAN SEMULAJADI 

    Zaman yang serba moden ni memang banyak sangat alternatif (milkbooster) makanan tambahan untuk tambah susu bagi yang menyusu badan. Tapi cara semulajadi tetap menjadi pilihan ramai  Ramai ibu-ibu berpendapat dengan mengamalkan cara semulajadi lebih berkesan berbanding dengan mengamalkan pil tambah susu yang boleh didapati di farmasi atau di klinik. Ramai juga ibu-ibu khususnya yang berkerjaya […] More

  • in , , , , ,

    Dah la sakit, kena Jahit hidup-hidup pulak lepas bersalin.Betul ke ni??

    Ramai mempersoalkan mengapa jahitan episiotomi dilakukan tanpa bius dengan erti kata lain, ibu akan merasakan seolah mereka dijahit hidup-hidup. Ada juga mempersoalkan keperluan episiotomi itu sendiri dilakukan semasa proses labour.  Ada juga yang tidak pernah mendengar tentang episiotomi… Bukan sedikit kisah kembali semula ke wad semasa dalam pantang kerana wound breakdown. Akibat menyapu minyak gamat, […] More

  • in ,

    TEKNIK MUDAH BANTU IBU MENYUSU ANAK TOLAK BOTOL SUSU LEBIH SANGGUP BERLAPAR

    ​Assalamualaikum, hari ni saya nak sangat kongsi pengalaman sendiri yang memang tak kan ku lupakan. Pernah tak ibu-ibu alami masalah anak tak nak minum botol? Ini selalunya berlaku pada ibu-ibu yang menyusu badan sepenuhnya dari bersalin hingga lah sekarang. Alhamdulillah saya diberi peluang menyusu badan sepenuhny sehingga kini anak ke-4 yang berumur 4bulan. Walaupon saya di […] More

  • in , , ,

    PROMOSI BULAN SEPTEMBER

    1) PERCUMA ESP & Sustained Release Vitamin C Dengan belian 6 ESP & Sustained Release Vitamin C. 2) PERCUMA Vita-Lea for ChildrenDengan belian 3 Vita-Lea for Children.3) Jimat 5%Dengan belian 2 ESP & Sustained Released Vitamin C HOT PROMOSI KHAS UNTUK WANITA GOJEZ 4) Set Kesihatan Wanitaa) Set Gojes (Gorgeous Set)b) Set Hamil (Prenatal Set)c) Set […] More

  • in ,

    PENGEDAR SHAKLEE SG.BULOH & DAMANSARA

    Kamilah founder lovesihatblog.WordPress.com.my yg dahulunya dikenali sebagai lovesihat.com Pengedar besar sekitar Sg Buloh & Damansara Untuk dapatkan produk & konsultasi kesihatan secara percuma boleh (call/sms/WhatsApp) kami ya. Cod : Sg Buloh, Paya Jaras, Kuang, Kundang, Rahman Putra, Matang Pagar, Saujana Utama, Damansara Damai, Bdr Sri Damansara Penghantaran secara Pos ke seluruh Malaysia. Disebalik kejayaan saya […] More

  • in , ,

    Gajet Bantu Anak Kenal Huruf Seawal 2 Tahun

    Assalamualaikum w.b.t Hari ni su nak kongsikan satu topik hangat para ibu bapa yang kebanyakkan tidak bersetuju dengan penggunaan Gajet untuk anak-anak. Setiap pendapat tidak ada salahnya kalau itu yang terbaik untuk anak-anak kita kan. Perbezaan dan pencangahan pendapat memang akan tetap ada. Mungkin bagi saya berbeza pendapat. Saya Ibu kepada 4 orang cahaya mata […] More

  • in ,

    10 Tips Berjaya Bantu Anak Putus Pampers Dalam Tempoh 7 Hari

    Assalamualaikum w.b.t Hari ni saya ingin kongsikan pengalaman sendiri bagaimana untuk melatih anak yang lambat bercakap untuk putus pampers dalam tempoh 7 hari Anak saya sekarang berumur dalam 3tahun, dan merupakan anak ke-3 dari 4 orang anak. Yang membuatkan saya nak juga latih dia dalam usia yang masih kecil. Salah satu sebab sudah tentu la […] More

  • in , ,

    Elak Kematian Mengejut Bayi Dengan Cara Tidur Yang Betul

    Assalamualaikum w.b.t Banyak kes kematian bayi di sebabkan oleh SIDS. Ape SIDS tu? (SIDS-Suddent Infant Death Syndrom). Bagaimana untuk kita kurangkan risiko terjadinya SIDS ni. Salah satu cara dalah dengan menidurkan bayi dengan posisi yang betul. Tidur pun boleh akibatkan kematian?. Sebagai ibu bapa perkara ni tidak boleh di pandang remeh. Bayi sememangnya banyak memghabiskan […] More

  • in , ,

    PENGEDAR SHAKLEE SG BULOH DAN DAMANSARA

    Assalamualaikum, Saya nak perkenalkan diri secara ringkas pada yang masih belum pernah jumpa atau ber urusan dengan saya, tak kenal maka tak cinta kan….bagi yang dah kenal dan jadi pelanggan tetap saya, terima kasih sangat2 sebab setia menyokong dan berpuas hati dengan servis yang diberikan selama ini. Boleh panggil saya Pn.Surya dan suami saya En.Mizam, […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.