Tips penyususan bagi ibu berkerjaya

Bagi ibu berkerjaya, terdapat pelbagai keperluan supaya urusan penyusuan susu ibu berjalan lancar. Antaranya: 1. Pam susu Perkara paling penting menyediakan pam susu bersesuaian sama ada pam elektrik atau bateri yang boleh digunakan untuk mengepam secara serentak. Ini bagi menjimatkan masa ibu mengepam ketika di tempat kerja. Selain itu, ia perlu ringan dan mudah dibawa Read more about Tips penyususan bagi ibu berkerjaya[…]

13 tanda kandungan gula dalam darah anda tinggi

Adalah sangat penting bagi kita mengetahui gejala atau tanda kandungan gula yang tinggi dalam darah. Kenapa penting? Kerana ia boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius. Penyebab kandungan gula yang tinggi dalam darah. Menggunakan terlalu banyak steroid Makan yang berlebihan Dehidrasi Selsema Keletihan Fizikal tidak aktif Tanda / gejala peningkatan gula dalam darah Penglihatan menjadi Read more about 13 tanda kandungan gula dalam darah anda tinggi[…]

10 Kebaikan Kesihatan Bila Berpuasa

Puasa ni tak mudaratkan kesihatan ke? Cukup ke pengambilan air setiap hari? Kalau ikutkan banyak sangat persoalan kenapa kita kena bertahan lapar dan dahaga (puasa), bukan takat orang muslim kene wajib tahu yang non muslim pun mesti tertanya kan kenapa la kene puasa ni Ok, Cek Su nak kongsikan sikit kenapa muslim berpuasa Kenapa Muslim Read more about 10 Kebaikan Kesihatan Bila Berpuasa[…]

Kenali Radang Sinus ( Resdung)

Apa itu sinus? Sinus adalah rongga berisi udara pada tengkorak yang dilapisi oleh membran. Membran ini mengeluarkan sedikit cairan untuk memerangkap kotoran dan memberi kelembapan pada rongga hidung. Radang sinus? Radang sinus adalah keadaan dimana terjadinya jangkitan atau radang pada lapisan membrane pada rongga sinus. Radang sinus sering terjadi pada semua orang termasuk kanak-kanak. Ia Read more about Kenali Radang Sinus ( Resdung)[…]

Penafian

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee.  Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.  Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh Read more about Penafian[…]

Fakta Mengenai Gula

Apakah gula? Gula adalah karbohidrat ringkas yang membekalkan sumber tenaga segera yang mudah diserap oleh tubuh. Secara semulajadi, gula boleh didapati dalam makanan yang mengandungi karbohidrat seperti nasi, mi, roti, pasta dan ubi-ubian. Gula juga terdapat dalam buah-buahan dalam bentuk fruktosa, dan susu dalam bentuk laktosa. Selain terdapat dalam bentuk semulajadi, gula juga ditambah ke Read more about Fakta Mengenai Gula[…]

Dah la sakit, kena Jahit hidup-hidup pulak lepas bersalin.Betul ke ni??

Ramai mempersoalkan mengapa jahitan episiotomi dilakukan tanpa bius dengan erti kata lain, ibu akan merasakan seolah mereka dijahit hidup-hidup. Ada juga mempersoalkan keperluan episiotomi itu sendiri dilakukan semasa proses labour.  Ada juga yang tidak pernah mendengar tentang episiotomi… Bukan sedikit kisah kembali semula ke wad semasa dalam pantang kerana wound breakdown. Akibat menyapu minyak gamat, Read more about Dah la sakit, kena Jahit hidup-hidup pulak lepas bersalin.Betul ke ni??[…]

TEKNIK MUDAH BANTU IBU MENYUSU ANAK TOLAK BOTOL SUSU LEBIH SANGGUP BERLAPAR

​Assalamualaikum, hari ni saya nak sangat kongsi pengalaman sendiri yang memang tak kan ku lupakan. Pernah tak ibu-ibu alami masalah anak tak nak minum botol? Ini selalunya berlaku pada ibu-ibu yang menyusu badan sepenuhnya dari bersalin hingga lah sekarang. Alhamdulillah saya diberi peluang menyusu badan sepenuhny sehingga kini anak ke-4 yang berumur 4bulan. Walaupon saya di Read more about TEKNIK MUDAH BANTU IBU MENYUSU ANAK TOLAK BOTOL SUSU LEBIH SANGGUP BERLAPAR[…]

PROMOSI BULAN SEPTEMBER

1) PERCUMA ESP & Sustained Release Vitamin C Dengan belian 6 ESP & Sustained Release Vitamin C. 2) PERCUMA Vita-Lea for ChildrenDengan belian 3 Vita-Lea for Children.3) Jimat 5%Dengan belian 2 ESP & Sustained Released Vitamin C HOT PROMOSI KHAS UNTUK WANITA GOJEZ 4) Set Kesihatan Wanitaa) Set Gojes (Gorgeous Set)b) Set Hamil (Prenatal Set)c) Set Read more about PROMOSI BULAN SEPTEMBER[…]