SET HAMIL SHAKLEE

Di lovesihatblog.wordpress.com kami menyediakan Set Hamil Shaklee di mana suplimen yang terpilih adalah mengikut fungsi yang terbaik dan digabungkan menjadi set untuk tingkatkan kesihatan dalam tempoh kehamilan sehingga lah bersalin Anda juga boleh membuat pilihan mengikut bajet dan tidak semestinya memilih set yang sedia ada. Saya akan memberi cadangan mengikut keperluan ibu supaya tak terbeban dengan bajet yang di Read more about SET HAMIL SHAKLEE[…]

ATASI KAYAP DENGAN SEGERA ELAK MEREBAK HINGGA BOLEH BAWA MAUT

​Assalamualaikum…. Hari ni su nak kongsikan tentang penyakit Kayap. Biasa kan dengar pasal penyakit Kayap? Tahukah anda yang penyakit kayap ni boleh sampai tahap bawa maut kalau tak di tangani dengan segera.  Ia adalah sejenis Virus (Varicella zoster)  yang aktif semasa pesakit di serang penyakit cacar air (chickenpox).  Selepas Cacar air sembuh, Virus ini akan berhibernasi di Read more about ATASI KAYAP DENGAN SEGERA ELAK MEREBAK HINGGA BOLEH BAWA MAUT[…]

CARA BERKESAN ATASI MUAL DAN LOYA KETIKA HAMIL

Assalamualaikum… Tahniah ya ibu-ibu dan alhamdulillah kerana terpilih untuk mengharungi moment yang indah ketika hamil. Jangan sedih2 ya walaupun terpaksa lalui moment mabuk dan loya semasa hamil. Ini sebernarnya normal bagi ibu-ibu hamil.  Cuma bezanya ada yang terpaksa harungi hingga trimister ketiga, fuh!! memerlukan kekuatan mental di mana hormon kita berubah semasa tempoh kehamilan. Masa Read more about CARA BERKESAN ATASI MUAL DAN LOYA KETIKA HAMIL[…]

Kulit Kusam Dan Parut Punca Wajah Nampak Tak Bermaya

Bagaiman terjadinya kulit kusam? Kulit kusam ini tidak hanya pada kaum Hawa, malahan kaum Adam juga ada mengalami masalah yang sama. Perbezaan nya hanya orang yang mengambil berat perihal kecantikan sahaja akan dapat membezakan samaada kulit mereka dalam kategori kulit kusam atau pun kulit yang normal.   Kulit kusam berlaku apabila ada timbunan sel mati yang Read more about Kulit Kusam Dan Parut Punca Wajah Nampak Tak Bermaya[…]

Stress la aku kalau macam ni…

Stress…? Kita memang sering dengar orang cakap “stress la aku” , “eiiii..tension la aku dengan kau ni” Kenapa stress. Stress merupakan gangguan emosi, fizikal dan rohani. Dengan keadaan kehidupan yang semakin maju, kita berlumba-lumba untuk mendapatkan sesuatu bagi meneruskan kelangsungan hidup. Si bapa bekerja keras siang dan malam bagi mencari rezeki untuk isteri dan anak-anak. Read more about Stress la aku kalau macam ni…[…]

5 Tips Rangsang Pengeluaran Susu Ibu Di Awal Kelahiran

Assalamualaikum semua ibu-ibu, Di harap dengan pengisian Surya hari ini dapat membantu ibu2 yang baru melahirkan anak ataupun yang menyusukan anak buat kali pertama khususnya, sudah tentu banyak persoalan yang ingin di ungkaikan. Terutama langkah-langkah untuk menyusukan bayi sejurus melahirkan. Ramai ibu2 yang risau dengan .. “Tiada susu, susu tidak keluar atau susu sedikit”. Ini Read more about 5 Tips Rangsang Pengeluaran Susu Ibu Di Awal Kelahiran[…]