Kenapa perlu Detox, saya dah cukup sihat tak perlu rasanya nak Detox, Betul ker?

Biasa tak dengar Detox? Agaknya kenapa perlunya Detox ni? Ini antara sebab kenapa detox bagus. Bukan hanya untuk turunkan berat badan, malah demi untuk tingkatkan kesihatan badan secara keseluruhan Dengar pun macam menarik je kan, Cek Su sendiri pun dulu tak pandang pun pasal nak detox ni, tapi bila dah tau betapa pentingnya detox ni, Read more about Kenapa perlu Detox, saya dah cukup sihat tak perlu rasanya nak Detox, Betul ker?[…]

10 Kebaikan Kesihatan Bila Berpuasa

Puasa ni tak mudaratkan kesihatan ke? Cukup ke pengambilan air setiap hari? Kalau ikutkan banyak sangat persoalan kenapa kita kena bertahan lapar dan dahaga (puasa), bukan takat orang muslim kene wajib tahu yang non muslim pun mesti tertanya kan kenapa la kene puasa ni Ok, Cek Su nak kongsikan sikit kenapa muslim berpuasa Kenapa Muslim Read more about 10 Kebaikan Kesihatan Bila Berpuasa[…]

Kebaikan Mealshakes, Antara multivitamin terbaik untuk seisi keluarga

Buntu bila nak sihat tapi pada masa yang sama nak jimat pulak tu, Cek Su kalau boleh nak yang satu family boleh kongsi makan 😄, banyak songeh kan Macam tu la Cek Su 😝, anak dah 5, campur mak dengan ayah nya dah 7, kalau la pikir nak beli suplemen sorang sebotol memang tak ter Read more about Kebaikan Mealshakes, Antara multivitamin terbaik untuk seisi keluarga[…]

Set Tenaga Untuk Kehidupan (Energy For Life Set)

Nutrisi untuk kehidupan yang lebih ceria, sentiasa bertenaga sepanjang hari, tanpa mengira usia. Rasa lebih muda, sihat, penuh bertenaga dan cergas! Formula lazat yang kaya dengan polifenol, yang tergolong dari kumpulan Fitokimia berasaskan tumbuhan membantu dalam menjaga kesihatan sel anda. Vivix dihasilkan oleh campuran botanik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Gabungan istimewa kami berasaskan daripada Anggur Muscadine, Read more about Set Tenaga Untuk Kehidupan (Energy For Life Set)[…]

Set Keperluan Harian (Daily Essential Set)

Nutrisi penting Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder, Vita-Lea®, OmegaGuard™ dan Sustained Release Vita-C PlusTM. Dengan 28 vitamin dan mineral penting, asid lemak omega-3, 14g protein setiap hidangan, dan 500mg Vitamin C semula jadi setiap hidangan, pek nutrisi penting ini membantu tubuh anda mendapat nutrisi asas berkhasiat Read more about Set Keperluan Harian (Daily Essential Set)[…]

Kenali Radang Sinus ( Resdung)

Apa itu sinus? Sinus adalah rongga berisi udara pada tengkorak yang dilapisi oleh membran. Membran ini mengeluarkan sedikit cairan untuk memerangkap kotoran dan memberi kelembapan pada rongga hidung. Radang sinus? Radang sinus adalah keadaan dimana terjadinya jangkitan atau radang pada lapisan membrane pada rongga sinus. Radang sinus sering terjadi pada semua orang termasuk kanak-kanak. Ia Read more about Kenali Radang Sinus ( Resdung)[…]

Penafian

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee.  Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.  Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh Read more about Penafian[…]

Fakta Mengenai Gula

Apakah gula? Gula adalah karbohidrat ringkas yang membekalkan sumber tenaga segera yang mudah diserap oleh tubuh. Secara semulajadi, gula boleh didapati dalam makanan yang mengandungi karbohidrat seperti nasi, mi, roti, pasta dan ubi-ubian. Gula juga terdapat dalam buah-buahan dalam bentuk fruktosa, dan susu dalam bentuk laktosa. Selain terdapat dalam bentuk semulajadi, gula juga ditambah ke Read more about Fakta Mengenai Gula[…]